به گزارش ایده کست، اولین رویداد استارتاپ جاده ابریشم با گذر از ٧ شهر و پذیرایی ٨۴ استارتاپ پایان یافت.
رویداد تهران در روز های ۴ شنبه و ۵ شنبه ، ٣ و ۴ آبان در اتاق بازرگانی، صنایع و معادن کشاورزی برگزار شد که در آن ١٨ استارتاپ Pitch های خود را ارائه دادند.
داوران رویداد تهران به جز 5 داور خارجی، که از کشور های هند، سوئد، فرانسه و آلمان بودند، 3 داور ایرانی نیز من جمله آقایان حامد فرهادیان، مدیرعامل استارتاپ استودیو هامبورگ، ژوبین علاقبند, نایب رئیس هیئت مدیره اسنپ، امید هاشمی, مدیر کسب و کار نوین اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، و آقای فرید فولادی از شرکت همکاران سیستم را در بر میگرفت.
استارتاپ های منتخب شهر تهران را می توانید در زیر ببینید که از میان آن ها فون پی و ریتین Pitch های خود را ارائه ندادند :
۱- فرانش : آموزش ویدیویی آنلاین
۲- نینیکس : اولین گجت ایرانی سلامت کودک
۳- ایزی پز: دستور پخت های سر آشپز های معتبر و تحویل مواد اولیه تازه و اندازه گیری شده
۴- بامارو: از طریق این برنامه کاربران می توانند از کافه مورد علاقه خود سفارش بیرون بر دلخواه خود را بدهند، و هنگامی که به کافه می رسند بدون اتلاف وقت و ایستادن در صف سفارش خود را دریافت کنند.
۵- دراپز: دراپز هر روز به حساب بانکی متصل شده شما سر می زند و رفتار مالی شما را تحلیل می کند و بر اساس یک الگوریتم فرا ابتکاری، تعیین می کند که چه مبالغی را در چه زمانهایی می تواند برای شما به صورت خرد خرد و پویا پس انداز کند.
۶- موبایل کمک: پاسخگویی تلفنی به سوالات موبایل، تعمیر موبایل در منزل و محل کار شما
۷- لینک اپ: لینکپ را در یک جمله میتوان بستری برای توسعه و عرضه راهکارهای اینترنت اشیا و هوشمندسازی دانست
۸- دادسان: به مشکل حقوقی برخوردید یا به دنبال وکیل هستید؟ دادسان، بستری برای ارتباط بین وکلای متخصص و مردم است
۹- نیوو: راه حلی ساده و جذاب، برای مدیریت امور مالی
۱۰- نظربازار: بستر تحقیقات بازار آنلاین
۱۱- یونیورسیتی : به اشتراک گذاری محتوای دانشگاهی
۱۲- آرتیبیشن : خرید و فروش آثار هنری نقاشی، نقاشی خط، خوشنویسی، مجسمه
در بخش پایانی روز دوم داوران به مدت نیم ساعت به رای گیری و انتخاب استارتاپ های منتخب پرداختند که در پایان ۴ استارتاپ فرانش، پیاده، تپسل و موبایل کمک رتبه های اول تا چهارم را کسب کردند و جواز حضور در رویداد کیش را نیز که سال آینده برگزار خواهد شد را یافتند.
در حین داوری نهایی، پنلی با موضوع “تجربه ورود به بازار های اروپا و آفریقا” با حضور علیرضا آقاسی هم موسس آبان Solutions، فرهاد هدایتی فرد موسس تسکولو و خانوم موژان اصغری از هم بنیانگذاران رویداد برگزار شد که آن ها از تجربه های بین المللی خود برای شرکت کنندگان رویداد گفتند.
به عنوان جمع بندی، می توان Pitch های استارتاپ ها را متوسط ارزیابی کرد. نبود تسلط کافی در ارائه ها و پرسش و پاسخ به زبان انگلیسی را می توان یکی از مهم ترین دلایل موفق نشدن اکثر استارتاپ ها در کسب مقام در این رویداد دانست. نداشتن جواب های قانع کننده برای داوران به خصوص داوران خارجی نیز بی تاثیر نبود و مطمئنا یکی از نکات مهم در تصمیم گیری داوران برای انتخاب استارتاپ های برتر فارغ از ایده و آمار نحوه ارائه و تسلط در پرسش و پاسخ بود.
جای امیدواری دارد تا با پیشرفت روزافزون استارتاپ های کشور شاهد ارائه های قدرتمند تر از سوی آن ها و ورود به بازار های بین المللی بدون داشتن هیچ واهمه ای باشیم.